miercuri, decembrie 17, 2008

Rent a car – o afacere mica?

Incepand cu anul 2000 pe piata bussinesului din Romania a inceput sa ia amploare un nou domeniu de activitate si anume domeniul de rent de rent a car. Desi prezent in Romania si in anii 90 acest donmeniu de activitate s-a extins dupa anul 2000 cand tot mai multi investitori au achizitionat masini din ce in ce mai diversificate pentru a scoate un profit semnificativ.

Desi atat in tarile din Uniunea Europeana cat si in tarile de peste ocean domaniul de rent a car se afla intr-un stadiu avansat de dezvoltare, in Romania el se afla intr-o continua expansiune.

Pe piata romaneasca de rent a car se duce o lupta acerba de cucerire a unei cote de piata cat mai mari, ofertele fiind din ce in ce mai diversificate si preturile din ce in ce mai mici. Spre exemplu Gimco Rent a Car este o firma relativ noua pe piata romaneasca reusind sa atraga foarte multi clienti printr-o oferta calitate pret foarte buna.

Afacerile gen rent a car nu sunt afaceri din care te poti imbogatii peste noapte dar cu mult profesionalism si cu un management adecvat poti face dintr-o afacere de acest fel o afacere profitabila pe termen mediu si lung

Specialistii in domeniul rent a car sustin ca in cativa ani orice manager cu ceva cunostiinte in domeniu poate ajunge de la un parc auto format din 3-5 masini la un parc auto de 20-30 de masini. Afacerile de tip rent a car se bazeaza foarte mult in dezvoltarea lor pe turistii ce viziteaza Romania, astfel orice firma de turism care se respecta are un departament de rent a car iar daca totusi acest departament nu exista aceste agentii au contracte de exclusivitate sau contracte simple cu firme de rent a car, astfel si firmele de rent a car la randul lor doresc colaborari cu cat mai multe firme de tursim.

Dupa cum sustine si compania Gimco rent a car pe situl lor www.Gimco-rentacar.ro acestia ofera comision firmelor de turism in vederea clientilor care doresc inchirierea unei masini

In concluzie piata romaneasca de rent a car se afla intr-o continua expansiune iar clientii acestui domeniu de activitate vor avea suficiente oferte de analizat atat din punct de vedere al pretului cat si din punct de vedere al calitatii( ex . oferta companiei Gimco unde o masina Dacia Logan poate fi achizitionata cu 28 euro /zi sau putin peste 100 RON) si vor putea analiza care dintre acestea li se potrivesc cel mai bine.

Niciun comentariu: